20
Sâm, Apr

Social

    Lipsa acută de candidaţi valoroşi este o problemă cu care se confruntă 86% dintre angajatorii români, majoritatea afaceri mici şi mijlocii, participanţi la un studiu desfăşurat de eJobs şi publicat luni, iar accesul la candidaţi specializaţi este îngreunat şi de lipsa unui brand puternic de angajator.

Competitivitatea ridicată din piaţa muncii este unul dintre cele mai importante motive, dar două companii din 10 consideră că accesul la candidaţi specializaţi este îngreunat şi de lipsa brandului puternic de angajator al acestora.

Pentru fiecare poziţie deschisă, 58% dintre companiile participante la sondaj susţin că au mai puţin de 50 de aplicanţi, în timp ce 26% primesc între 50 şi 100 de CV-uri. Doar 7% dintre companii au până la 200 de candidaţi pentru o poziţie deschisă, iar 9% au peste 250 de candidaţi, acestea fiind majoritatea companii mari şi foarte mari”, se arată în studiu. Totodată, oferta de candidaţi din piaţă a scăzut în ultimii câţiva ani, au observat 77% dintre companiile respondente, în timp ce 5% consideră că a stagnat sau, respectiv, că a crescut uşor. Drept urmare, procesele de recrutare au devenit prea lungi, susţin 47% dintre companii, şi în acelaşi timp mai dificile faţă de acum 2 ani (42%).

 

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: