29
Vin, Mar

George Scripcaru, primarul Brașovului

Social

Parlamentarii brașoveni, îndemnați să susțină introducerea Aeroportului Internațional în masterplanul național pentru Transporturi. Primarul Brașovului, George Scripcaru, a trimis tuturor deputaților și senatorilor din Brașov o scrisoarea de intenție prin care autoritățile din Regiunea 7 Centru cer declararea aeroportului drept obiectiv de interes regional. 

Primarul Brașovului, George Scripcaru, consideră că Masterplanul General de Transport al Guvernului trebuie să includă obligatoriu și aeroportul internațional Brașov. A pregătit în acest sens, în detaliu, documentația prin care parlamentarii pot susține, legal, construirea obiectivului de la Ghimbav. 

 

"Dacă o să facem acest demers, împreună, absolut toți factorii implicați, din toate cele șase județe din Regiunea Centru, cu siguranță vom avea șanse de reușită. La fel am procedat și cu terenul pentru noul spital al Brașovului, iar proiectul a fost un succes. În tot acest demers, parlamentarii de Brașov au un rol foarte important și sunt sigur că vor face tot posibilul să susțină proiectul aeroportului la ministerul Transporturilor. Odată introdus în masterplan acest proiect, vom putea intra cu el pe diferite axe de finanțare", crede primarul Brașovului, George Scripcaru. 

A fost transmisă parlamentarilor și hotărârea prin care autoritățile din Regiunea 7 Centru și-au manifestat oficial intenția de a susține proiectul. "Una este să te duci la Guvern singur ca autoritate locală sau județeană și alta este să meargă reprezentanți din șase județ să solicite introducerea aeroportului în masterplanul de transport. Construirea acestui aeroport este foarte importantă pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea economică și socială a întregii Regiuni", a precizat și Mihai Veștea – director departament Dezvoltare Urbană ADR Centru. 

Planul de mobilitate al Regiunii 7 Centru, avizat deja de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Locale, include atât aeroportul, cât și intermodalul de la Feldioara. Regiunea de Dezvoltare 7 Centru este formată din județele Alba, Brașov, Covasna, Mureș, Harghita și Sibiu. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: