30
Joi, Mai

Social

Toți pacienții cu probleme pulmonare din Brașov se pot trata de acum la noua sală de kinetoterapie, inaugurată la Spitalul de Pneumo. Recuperarea pulmonară constă în exerciții fizice efectuate cu cu ajutorul unor aparate speciale.

Noua sală de kinetoterapie se află la Pavilionul I al Spitalului de Pneumo. A costat aproape 5.000 de lei și a fost amenajată cu fonduri proprii ale unității medicale.

Pacienții cu diverse probleme pulmonare se pot recupera gratuit la această sală, însă sub îndrumarea unui medic sau kinetoterapeut.

Antrenamentul fizic până la urmă este cel mai important în recuperarea pacienților cu boli pulmonare. Crește semnificativ calitatea vieții acestor pacienți și îi ajută să se refacă mult mai repede”, a declarat managerul Spitalului de Pneumo, medicul Dan Moraru.

Toată documentația pentru deschiderea sălii de kinetoterapie a fost aprobată prin Hotărâre de Consiliu Județean. 

Ca membru în Comisia de Sănătate, eu și colegii mei apreciem lucrurile pozitive și constructive pe care le identificăm în unitățile din subordinea Consiliului Județean. Mai ales aceste investiții, care sunt realizate prin chibzuirea banului public și vin în interesul și sprijinul pacienților din județul Brașov”, a precizat și Andi Kadas, președintele Comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte din cadrul Consiliului Județean Brașov.

Până la sfârșitul acestui an, de serviciile aparaturii de la Spitalul de Pneumo vor beneficia, tot în regim gratuit, și pacienții care nu vor fi internați în unitatea medicală.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: