19
Vin, Apr

Social

Prima etapă de înscriere la școlile profesionale duale s-a terminat. La Brașov sunt două unități de învățământ de acest tip. Elevii care doresc să urmeze o școală profesională au fost nevoiți să susțină un examen înainte de a fi declarați admiși. Au fost însă și candidați care au fost respinși sau care nu s-au mai prezentat la examen.

Elevii care doresc să urmeze o școală profesională au trecut de emoțiile înscrierilor. Mulți candidați au optat pentru meseriile din domeniul serviciilor și cel hotelier. De exemplu la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu, de anul școlar viitor vor exista trei clase cu specializările ospătar, bucătar și lucrător în unitățile hoteliere.” Prin proiectul planului de școlarizare au fost repartizate 120 de locuri în domeniul turism și alimentație. S-au înscris 60 de elevi, iar probele de admitere au avut loc pe 3 și 4 iuie ” a declarat Lavinia Butnaru, director colegiu Tehnic „ Maria Baiulescu ” Brașov.

Înscrieri au avut loc și la Școala Profesională Kronstadt. Aici este vorba despre meserii tehnice, precum strungari, opratori CNC și electromecanic utilaje și instalații industriale.” Ca număr de înscriși am avut anul acesta 268 de înscriși pe 308 locuri în total. Ca și admiși sunt 213. Dacă facem  o socoteală avem un deficit destul de mare ” a declarat  Daniela Croitoru, director adjunct Școala Profesională Kronstadt.

 Mai exact, la școala Profesională Kronstadt, din candidații înscriși au fost prezenți 257. 7 au fost absenți, 4 s-au retras iar 44 au fost declarați respinși. Aceasta a fost prima etapă de înscrieri. Potrivit calendarului, ce a de a doua etapă va avea loc în luna august.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: