17
Mie, Apr

sanoteca.md

Social

Ministerul Sănătăţii dă asigurări că epidemia de rujeolă se află sub control, în urma informaţiilor referitoare la evoluţia cazurilor de rujeolă.

Într-un comunicat remis AGERPRES, Direcţia de Presă a Ministerului Sănătăţii susţine că în Harghita nu sunt 50 de cazuri noi de rujeolă şi, de asemenea, că nu ar fi fugit o jumătate dintre pacienţi din spitalul unde erau trataţi.

'După cum a semnalat şi Direcţia de Sănătate Publică Harghita, în cadrul unui comunicat oficial, nu este vorba nici despre 50 de cazuri noi de rujeolă în judeţul Harghita, nici despre faptul că jumătate dintre pacienţii trataţi pentru rujeolă ar fi fugit din Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc. În prezent, la spitalul din Odorheiul Secuiesc se mai află internate 32 de persoane cu suspiciunea de rujeolă. Este vorba despre pacienţi care nu au fost vaccinaţi antirujeolă şi care nu s-au aflat sub îngrijirea unui medic de familie. Toţi pacienţii beneficiază de tratamentul medical corespunzător pentru vindecarea bolii. În realitate, este vorba despre trei persoane, o mamă şi doi minori, care au părăsit unitatea medicală fără consimţământul medicilor şi care au fost readuşi sub tratament medical în aceeaşi zi, cu ajutorul instituţiilor abilitate. Precizăm faptul că cei trei pacienţi se aflau în afara perioadei de contagiozitate şi nu prezentau vreun risc de îmbolnăvire', se precizează în comunicatul menţionat.

Totodată, Ministerul Sănătăţii informează că DSP Harghita a primit în data de 19 mai o cantitate de 3.070 doze vaccin ROR, 'stoc suficient pentru acoperirea nevoilor medicale existente în această zonă, până la finalul lunii iulie'.

 

În comunicat se mai arată că stocul de vaccin antirujeolic achiziţionat de ţara noastră acoperă pe deplin necesarul pentru întregul an.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: