19
Vin, Apr

Brasov TV

Social

Începe înscrierea la facultate, iar Universitățile din toată țara se întrec în oferte care mai de care mai atrăgătoare. La Brașov, Universitatea Transilvania le-a pregătit viitorilor studenți o serie de beneficii în funcție de aptitudini.

Pentru absolvenții de liceu, care au promovat examenul de Bacalaureat, urmează o nouă etapă. Imediat după afișarea rezultatelor, candidații vor trebui să se înscrie la facultate. Oferta este una variată. La Brașov de exemplu sunt mii de locuri disponibile pentru viitorii studenți. „ Începând cu data de 10 iulie  vom avea înscrieri la Universitatea Transilvania din Brașov, atât pentru programele de licență cât și pentru programele de master. În acest an Universitatea a scos la concurs 6050 de locuri, din care peste 2780 sunt locuri bugetate ” a declarat Prof. Univ. Dr.  Liliana Rogozea,  prorector Universitatea Transilvania Brașov.

Pe lângă acestea, universitatea Transilvania din Brașov a mai scos la concurs alte 450 de locuri pentru cei care vor să urmeze studiile la frecvență redusă și peste 880 de locuri pentru învățământul la distanță. Pentru dosarul de înscriere, candidații trebuie să completeze o cerere. Viitorilor studenți le mai trebuie diploma de bacalaureat, cartea de identitate, fișa matricolă, o adeverință de la medicul de familie, trei poze tip buletin și acolo unde este cazul, certificatul de căsătorie.

Pentru a facilita procesul de înscriere, cadrele Universitatii Transilvania le recomanda tuturor  candidaților să utilizeze formularul de înscriere online. Platforma electronică va fi  deschisă pe toată perioada înscrierilor.

 

La majoritatea Facultăților, admiterea se face pe bază de dosar. Există însă și trei excepții, Facultatea de Medicină, unde se susține examen scris, Facultățile de Educație Fizică și Sport și cea de Muzică. Aici viitorii studenți vor trebui să susțină o probă practică, în funcție de specificul facultății.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: