24
Mie, Apr

DC News

Social

Evaluarea Națională s-a încheiat, iar absolvenții au de parcurs acum alte etape pentru a putea ajunge la liceul dorit. În perioada următoare elevii vor competa fișele de admitere. Profesorii atrag atenția însă că dosarul trebuie finalizat cu mare atenție. Asta pentru că modul de calcul al mediei de admitere a fost modificat anul acesta.

După rezolvarea contestaţiilor la Evaluarea Naţională, la Braşov, 198 de absolvenţi au primit note mai mari decât cele iniţiale, iar alţi 176, note mai mici. 385 de contestaţii au fost depuse, cele mai multe la Matematică. „ După contestații ponderea a rămasa cam aceeași, adică 79,91 % . Micile schimbări au fost în cadrul grupelor de note între 9 și 9,99  sau 8 și 8,99. Așadar nu s-au schimbat  prea multe date  ” a declarat Prof.  Ion Negrilă, inspector școlar adjunct ISJ Brașov.

Odată terminat examenul de evaluare națională, absolvenții mai au de urmat câțiva pași până să fie înscriși la liceu. Elevii trebuie să completeze fişele de înscriere. Și anul acesta repartizarea se va face computerizat. Prima etapă va fi pe 12 iulie. „ Până în 6 iulie, absolvenții împreună cu părinții completează fișele de înscriere. Până în 7 iulie trebuie să verifice dacă datele sunt corecte, dacă opțiunile sunt în regulă.  Din 8 iulie, baza de date trebie deja transmisă ” a declarat Prof. Mihaela Ciobanu, director adjunct Colegiul Național Unirea.

 

Pentru cea de a doua etapă, programul de înscriere va începe pe 24 iulie. Atunci va fi afișată lista cu locurile rămase libere. Pe 4 septembrie va avea loc înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă . Între  4 și 7 septembrie  va avea loc depunerea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, iar pe 8 septembrie va avea loc repartizarea efectivă a acestor elevi.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: