28
Joi, Mar

Economica

Social

Guvernul va desfiinţa pilonul II de pensii, a declarat joi, după audierile din Parlament, Ionuţ Mişa, propus pentru prelua postul de ministru al Finanţelor, scrie Agerpres.

Întrebat de ziarişti, în Parlament, despre desfiinţarea pilonului 2 de pensii, Liviu Dragnea le-a răspuns acestora că "este o prostie". Mihai Tudose îl contrazice pe Ionuţ Mişa şi spune că Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa.

"Nu ştiu de ce a spus-o. Cum să spună asa ceva? Nu se desfiinţează punct", a declarat premierul propus.

'Pilonul II de pensii se va desfiinţa şi banii se vor întoarce înapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat', a spus Mişa.

 

Potrivit acestuia, la nivelul Pilonului II de pensii sunt acumulate în prezent 40 miliarde lei. 'Din analiza pe care am făcut-o împreună cu colegii, pensia pe care a primi-o astăzi un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe lună', a spus Mişa. El a precizat că beneficiile pentru cel care contribuie la Pilonul II de pensii nu sunt foarte mari.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: