24
Sâm, Feb

www.economica.net

Social

     Județul Brașov este pe locul patru în privința ofertelor de muncă. Potrivit unuia dintre cele mai mari site-uri de recrutare din România numărul joburilor oferite este apropiat de oferta prezentată și de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Chiar și așa rata șomajului în județul nostru este destul de mare, aproape 4 la sută.

     Potrivit unui studiu realizat de o companie online de recrutare a forței de muncă, oferta de joburi de pe piaţa forţei de muncă totalizează la început de septembrie 11.180 anunţuri care vizează recrutarea a peste 36.000 de persoane. Cele mai ofertante oraşe sunt Bucureşti cu 3.732 de joburi, Timişoara (944), Cluj (831), Braşov (577) şi Iaşi (489). Poziţia a doua a clasamentului celor mai active sectoare de activitate este ocupată de construcţii, cu aproape 1.250 joburi, iar locul 3 revine domeniului de vânzări-comerţ, cu 1.225 de anunţuri active. Locurile patru şi cinci ale clasamentului sunt ocupate de domeniul Financiar-Bancar, cu 1.015 oferte active, respectiv Transporturi-Automotive, cu 908 joburi postate. ,, La finele lunii august în evidențele noastre sunt 10.021 de șomeri. Din aceștia sunt persoane indemnizate 1.616. Vreau să menționez că din evidențele noastre sunt pe 7 mii de persoane care vin din mediul rural, de asemenea persoanele care nu au studii generale sunt peste 1.800. În ceea ce privește rata șomajului, aceasta este descrescătoare.  Este vorba despre 3.99 % față de 4,02 luna precedentă . ,, a declarat pentru www.brasovtv.com, Liliana dragomir, director executiv AJOFM Brașov.

      Potrivit evidențelor AJOFM, la Brașov, sunt disponibile în prezent 677 de locuri de muncă. Revenind la operatorul privat, din datele site-ului, oferta de locuri de muncă în străinătate, este în continuare destul de variată. Cel mai ofertant domeniu rămâne IT-Telecom, sectorul Sănătate-Farma câştigând teren în special pe piaţa muncii din Germania şi Marea Britanie. Cerere mare de personal există de asemenea în Austria, Italia sau Franţa. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: