19
Vin, Apr

Social

Oameni care arată zi de zi că le pasă de semenii lor. Voluntari care nu țin cont de rasă, culoarea pielii sau etnie. Au venit în România pentru a oferi o speranță și o mână de ajutor. Este vorba despre voluntarii unei organizații non-guvernamentală. Aceștia au grijă de peste 100 de copii de la școala din Budila și fac voluntariat la Spitalul de Pediatrie din Brașov.

Firm Foundation România este o organizație internațională care se ocupă de proiectele sociale. Ajută persoanele defavorizate din județul Brașov. Sarah este președintele asociației. Originară din America a venit pentru prima dată în România în 2002. Și aici a rămas. Bucuria celor din jur este cea mai mare satisfacție.

"Lucrăm cu copiii din Budila din 2005. Ne știu, ne respectă și apreciază că mereu am încercat să-i facem să dea tot ce au mai bun. Nu ne-a fost ușor, dar satisfacția să-i vedem realizați este uriașă. Ne bucurăm că am reușit să le schimbăm mentalitatea, să-i facem să-și depășească limitele și să se simtă mândri de ei înșiși", a precizat Sarah Vienna, președintele ONG-ului. 

Steffi este din Germania. A fost cucerită imediat de țara noastră. Se ocupă de integrarea copiilor de etnie romă în societate. Ține atât de mult la ei încât a adoptat unul și vrea să mai înfieze încă doi. Planurile de viitor sunt foarte îndrăznețe. 

"Copiii pe care-i ajutăm merg la școala din localitate, iar apoi vin la after school, ne facem temele împreună, primesc mâncare dar și alte lucruri de care au nevoie. Acum avem trei clase, dar vrem să ne extindem la șase. Ne propunem să ridicăm o clădire cu sală de gimnastică, bucătărie și alte facilități, pentru cel puțin 300 de persoane. Avem propgramede educare și pentru tinerele mame", a declarat Steffi Vogel, vicepresedintele fundatiei. 

 

Dacă doriți să susțineți financiar activitatea acestui ONG o puteți face pe site-ul www.firmfoundationsromania.com sau la sediul de pe strada Nicopole. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: