19
Vin, Apr

Social

Animalele sălbatice au început să creeze din ce în ce mai multe probleme. Ursii sunt cei care pătrund tot mai des in curtile oamenilor si fac ravagii. Zilele trecute, animale sălbatice au coborât din nou în Brasov. Autoritătile sustin că rezolvarea situației este destul de greoaie, iar capturarea animalelor se poate face doar după anumite reguli stricte.

Ministerul Mediului a aprobat ordinul de relocare a ursului, care, în urmă cu trei săptămâni a provocat panică în Şchei, după ce a s-a plimbat pe străduţe şi prin grădinile oamenilor şi a vânat caprele localnicilor. Avizul a fost solicitat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, care administrează fondul cinegetic, iar după ce va fi capturat, ursul va fi dus în rezervaţia Libearty de la Zărneşti. Probleme cu animalele sălbatice care intră în curţile oamenilor au apărut şi la Săcele. În Turcheş, Baciu și Cernatu, în zone apropiate de pădure au  apărut nu doar urşi, ci şi porci mistreţi. „La Săcele avem o situație un pic mai mult decât specială, legată de urși și de proci mistreți. Situația persistă de câteva luni de zile. Am avut legături cu instituțiile abilitate în a lua măsuri în această zonă. Aceste măsuri se lasă însă așteptate. Deja urșii intră în gospodării, se simt ca la ei acasă ” a declarat Virgil Popa, primarul Municipiului Săcele.

Problema a fost adusă şi la cunoştinţa prefectului. Acesta spune că, din cunoştinţele sale, şi la Dâmbu Morii a existat zilele trecute un caz în care un urs a intrat în curtea unei pensiuni. „Încercăm să găsim soluțiile cele mai bune ca să evităm apariția animelelor sălbatice, indiferent că e vorba de urși, vulpi sau alte animale sălbatice, în spațiul public. În cazul în  care se întâmplă lucrul acesta intervenim pe calea clasică. ” a completat prefectul județului Brașov, Marian rasaliu.

 

Asta înseamnă că autoritățile nu pot decât să captureze respectivele animale și să le relocheze. Au existat însă cazuri în care urșii mutați s-au întors după o perioadă în vechile locații. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: