25
Joi, Apr

Social

La un an de mandat, conducerea primăriei Cristian face un bilanț al realizărilor. Domenii precum educație, infrastructură, salubritate  sau atragerea de fonduri europene au fost considerate prioritare și li s-a acordat o atenție specială. Edilii spun că totuși mai este mult de lucru, dar schimbările continuă.  

 "Suntem mulțumiți de ce am realizat pînă la această dată, considerăm că mai sunt multe de realizat pentru comuna Cristian. Am abordat domeniile pe care le-am considerat prioritare. Am promis investiții în învățământ, am investit în școli, în grădinițe, în tinerii comunei Cristian", a declarat primarul din Cristian, Gicu Cojocaru. 

Un accent important a fost pus pe patrimoniu, au fost achiziționate terenuri și chiar clădiri, care au intrat în patrimoniul public și care sunt foarte utile și necesare în realizarea unor proiecte de interes local. În ceea ce privește achizițiile, o mașină multifuncțională, o mașină de pompieri nouă, o clădire cu destinație socială pentru aproximativ 20 de locuințe, un teren pentru o remiză nouă PSI, un teren cu destinația unui complex comercial sunt doar câteva dintre bunurile achiziționate în ultimul an.

Mai multe lucrări au fost terminate, altele sunt în curs de finalizare: igienizări, asfaltări, reparații drumuri, dezvoltări și extinderi de rețea apă și canal, iluminat inteligent, extinderea rețelei electrice de distribuție. Urmează să fie construite o sală de sport nouă pentru școala generală din localitate, în timp ce vechea sală, unde a fost restaurată o pictură murală datând din sec 19, va deveni bibliotecă și mediatecă.

"Un an cu multe realizări, spunem noi, începând cu salubritatea, investiții majore în școli, pe partea rețelelor electrice, pe partea de extinderi de rețele apă gaz canalizare, investiții majore în partea socială, am făcut achiziții de terenuri și clădiri unde avem de gînd să implementăm proiecte pe partea socială și construcția unei remize", a completat viceprimarul Narcis Țintea. 

Un accent puternic au pus edilii pe educație și învățământ. Au fost înființate grădinița cu program prelungit și programul de tip after-school “Pregătire pentru viață”, au fost reabilitate sălile de curs și grupurile sanitare de la școală și grădiniță, curtea interioară a corpului B și locul de joacă din curtea grădiniței. Școala a fost dotată cu table inteligente pentru toate clasele de curs, tablete pentru copii, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar de 1 iunie atât școala cât și grădinița au primit spre folosință biciclete pentru toți copiii, în cadrul programului “Educație pentru mișcare”. Totodată, elevii au beneficiat de excursii gratuite în puncte de interes pentru educația lor, din toată țara, cu ajutorul Primăriei, în cadrul Școlii Altfel. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: