31
Mie, Mai

www.informatia-zilei.ro

Social

     Sindicaliștii din sistemul sanitar amenință că vor declanșa greva generală. Aceștia sunt nemulțumiți în principal de salarizarea inechitabilă dintre angajați. Momentan propunerea de protest este doar la nivel de discuții, o decizie finală va fi luată abia săptămâna viitoare.

     Nemulţumirea principală a angajaților din sistemul sanitar este nivelul salarial inechitabil. Dacă va fi sau nu grevă, Sanitas va face acest anunț după data de 15 septembrie. ,,După ziua de Joi, 15 septembrie, când va avea loc Consiliul Național al Federației Sanitas, vom începe probabil procedurile de strângere de semnături , în speță consultarea membrilor de sindicat referitor la declanșarea unei mișcări greviste. Până atunci noi nu ne putem pronunța cu certitudine că va fi sau nu va fi grevă în sănătate”, a declarat pentru www.brasovtv.com, Paul Negoescu, președintele sindicatului Medisan Sanitas Brașov.

     Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de diferenţele salariale foarte mari cum sunt cele între aceleaşi tipuri de profesii, între spitalele neclinice şi spitalele clinice, diferenţe foarte mari între nivelul de pregătire postliceală şi studii superioare. În aceeaşi profesie există diferenţe de peste 800 de lei, în spitalele clinice şi neclinice. Diferenţa de venit între cei cu studii posticeale şi cei cu studii universitare este şi de 1.200 lei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: