25
Joi, Apr

Social

Nu doar copiii, ci şi vârstnicii au posibilitatea să sesizeze telefonic dacă fost victime ale unor abuzuri. „Telefonul vârstnicului”, 0800.460.001, este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, despre existenţa căreia, din păcate, nu ştiu foarte mulţi braşoveni.

Pentru a schimba situaţia, Direcţia de Servicii Sociale, în parteneriat cu Fundaţia Principesa Margareta a României, cu Poliţia Judeţeană Braşov şi cu Universitatea „Transilvania” Braşov, va distribui joi materiale informative, în parcul din cartierul Noua, începând cu orele 10.00.

Abuzul față de vârstnici se definește drept „orice acțiune unică sau repetată sau prin lipsa unei atitudini corespunzătoare, care se petrece în cadrul unei relații bazate pe încredere, dar care duce la vătămarea sau suferința unei persoane în vârstă”. Abuzul față de vârstnici se poate manifesta sub diverse forme, de la cele fizice, la cele psihologice sau emoționale, sexuale sau financiare și reprezintă o problemă socială ce trebuie expusă, conștientizată și combătută la nivel de comunitate, conform reprezentanţilor DSS Braşov.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: