19
Vin, Apr

Brasov TV

Social

Infrastructura rutieră din Ghimbav ar trebui modificată. Asta susține viceprimarul localității care spune că scuarul de pe DN1, de la intersecția cu drumul care merge spre aeroport ar trebui desființat. În locul lui ar trebui înființat un sens giratoriu. Nemulțumirea vine mai ales din partea șoferilor care sunt obligați să facă un ocol de 2 km pentru a putea ajunge spre Brașov.

Au trecut mulți ani de când pe mijlocul Drumului Național 1, porțiunea care tranzitează localitatea Ghimbav, a fost amenajat un scuar. Deși au încercat în nenumărate rânduri să le explice drumarilor că în unele zone, acesta mai mult încurcă circulația, autoritățile locale din Ghimbav nu au reușit să scape de amenajarea veche.



După mai multe discuții cu autoritățile centrale, edilii din Ghimbav au obținut promisiunea că această intersecție va fi reamenajată. Oficialii Companiei de Drumuri spun că resistematizarea ar putea avea loc în scurt timp. „Vom avea anul acesta o licitație privind întreruperea acestui scuar, cu o intersecție cu bandă de accelerare și decelerare, nu un sens giratoriu sau un semafor, lucru care este deosebit de important. Anul viitor avem promisiunea că se vor ocupa de lucrări în ceea ce privește această intersecție ” a declarat Ionel Fliundra, vicperimarul localității Ghimbav.

Zilnic, prin intersecția respectivă trec zeci de mașini de mare tonaj, care aduc marfă la firmele din Parcul Industrial. Este singura legătură din DN1 cu zona viitorului aeroport internațional de la Ghimbav.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: