26
Dum, Mai

www.kissfm.ro

Social

 

                Universitatea Transilvania începe de săptămâna aceasta înscrierea la programele de licență și masterat. Absolvenții de liceu care doresc să ocupe un loc fără taxă trebuie să știe că sunt 453 de locuri bugetate,  iar cu  taxă peste 1.700 de locuri.

     Studenții care vor să se înscrie la o facultate în cadrul Universității Transilvania își vor putea depune actele începând cu 7 septembrie. Înscrierea se va putea face pe bază de dosar. ,, Ne pregătim să începem admiterea pentru sesiunea de toamnă. Avem la Universitatea Transilvania 454 de locuri fără taxă, deci bugetate, la licență și mai avem de asemenea și la master 147 de locuri. ,, a declarat Prof. Univ. Dr. Ing. Daniel Munteanu, prorector Universitatea Transilvania

     Principalele facultăți, unde sunt cele mai multe locuri disponibile, sunt la Design de Produs și Mediu, cu 112 locuri libere, facultatea de Știința și Ingineria materialelor, 93 de locuri, și Ingineria Lemnului 58 de locuri libere. Sunt facultăţi care nu mai au niciun loc liber pentru licenţă zi, însă sunt neocupate locuri pentru cei care vor scoate bani din buzunar să-şi plătească studiile. De asemenea, alte 10 locuri sunt disponibile pentru cetăţenii de etnie rromă şi alte 9 locuri pentru românii de pretutindeni. Pentru studiile de masterat, învăţământ cu frecvenţă, sunt disponibile 1.340 de locuri cu taxă. Totodată, sunt disponibile locuri la studii de licenţă - învăţământ cu frecvenţă redusă (FR) – 259 şi învăţământ la distanţă (ID) – 527. La masterat, învăţământ cu frecvenţă redusă sunt disponibile pentru cea de-a doua sesiune 146 de locuri, la 3 facultăţi. Taxa de înscriere este de 150 de lei la majoritatea facultăţilor, cu excepţia Facultăţii de Muzică şi a Facultăţii de Medicină, unde taxa este între 160 şi 200 de lei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: