23
Joi, Mar

Social

Are 47 de ani și aproape un deceniu a trăit așa cum unii dintre noi nici măcar nu și-ar putea imagina. Este vorba despre domnul Vasile, care în urma unui accident cumplit a rămas... fără mâini. Lucruri care par banale pentru oamenii normali reprezintă o adevărată provocare pentru bărbatul din Codlea. 

La 37 de ani, domnul Vasile a fost greu încercat de viață. Un ghinion teribil s-a abătut asupra lui. A stat în comă o lună, iar adia după alte 60 de zile de spitalizare a fost externat. Drama vieții o povestește, cu mult calm, chiar el. Resemnat, dar vizibil afectat, însă.

Lucram la o firmă de pază și aveam vestiarul lângă un transformator electric. Când a început să fulgere am alunecat și am căzut cu mâinile chiar pe împământare. Mii de volți au trecut prin corpul și m-a carbonizat, efectiv. Deși la început au fost momente când nu voiam să trăiesc, acum sunt fericit că am scăpat cu viață”, a declarat Vasile Cocîi. 

Venituri de 1.300 de lei

Brașoveanu primește de la stat puțin peste 300 de lei pensie de handicap. Soția lui, aproape 1.000 de ei ca îngrijitoare. Din păcate, aceste venituri sunt insuficiente. Iar de trei ani este nevoit să apeleze la mila brașovenilor. Are zile când strânge de la brașovenii cu suflet și peste 100 de lei. Însă, chiar și așa nu are posibilitatea financiară să-și permită o proteză, care costă 40.000 de euro.

Vasile Cocîi locuiește în Codlea. A încercat să se adapteze noului stil de viață. Cu greu, dar încearcă să facă lucruri fără ajutorul celor din jur. Dacă doriți să-l ajutați pe domnul Vasile trebuie să știți că îl puteți găsi aproape în fiecare zi în pasajul de la Hidromecanica. Orice sprijin material contează. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: