23
Mar, Apr

Biz Brasov

Social

Municipiul Brașov începe să rămână fără locuitori. Una dintre explicații ar fi aceea că mulți s-au mutat în localitățile vecine. Migrația locuitorilor este bazată și pe faptul că industria a început să-și revină, iar majoritatea fabricilor mari sunt în afara orașului.

Populaţia judeţului Braşov la 1 ianuarie 2017, era de 632.650 persoane, în creştere cu aproape 1.300 de persoane faţă de acum un an. În județul nostru, cel mai mult a crescut populația în mediul rural, 1,35%, în timp ce populaţia din mediu urban a scăzut cu 0,21%. „ Scăderea este mică. Cum se explică totuși această creștere în mediul rural? Știm foarte bine că în jurul Brașovului, în jurul Făgărașului și chiar la Rupea sunt unele localități unde lucrurile stau chiar mai bine decât în alte localități ” a declarat  Ion Popescu, director Direcția Județeană de Statistică Brașov.

O altă explicație ar fi că economia este în creștere, în special industria. „Perioada crizei, a anilor 2009 – 2012,  a avut o influență negativă asupra economiei brașovene. Totuși pe ansamblul celor 10 ani putem vorbi și afirma cu mândrie și cu tărie că ceea ce s-a întâmplat în economia brașoveană a fost  un lucru pozitiv  ” a declarat Adriana Ispas, secretar general  CCI Brașov.

O altă evoluție importantă a ultimului deceniu este dezvoltarea comerțului internațional, favorizat de libera circulație a mărfurilor în Uniunea Europeană.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: