24
Mie, Apr

Brasov TV

Social

     Cum să ne spălăm corect pe dinți? Este întrebarea la care mai mulți elevi brașoveni au aflat răspunsul chiar de la medicii stomatologi Acum elevii instruiți le pot explica celorlalți colegi cât de importantă este igiena orală.

                Medicii stomatologi s-au gândit că elementele de bază trebuie explicate încă de la vârste fragede. Tocmai de aceea zeci de elevi de la Școala Gimnazială nr. 12 din Brașov au fost învățați cum să se spele corect pe dinți și cum să aibă grijă de dantura lor.  Cel mai important este periajul care trebuie realizat corect.

                Este pentru a doua oară când Școala Gimnazială numărul 12 organizează un program de igienă orală. „ Este a doua promoție de copii care au primit acest titlu de ambasador. Prima promoție a fost în 2009, iar acum această promoție a primit acest titlu de ambasador. Ei o să ducă această activitate mai departe ” a declarat Prof. dr. Delia Wusinczky, director Școala generală nr. 12

                Elevii pregătiți de medicii stomatologi vor împărtăși mai departe cunoștințele dobândite. „ Copiii sunt foarte receptivi la tot ceea ce este nou și în momentul în care primesc provocări. Pentru ei provocarea a fost aceea că urmează ca ei să predea mai departe. Noi suntem modelele copiiilor noștri ” a declarat  Mihaela Olgu, vicepreședinte Asociația Medicilor Dentiști. În total au fost inițiați 34 de elevi brașoveni. Toții au primit câte o diplomă de ambasador al igienei orale.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: