25
Lun, Sep

Social

     Bărbatul care se află în spatele jocului suicidal ”Balena Albastră”, primeşte scrisori de dragoste de la adolescente în închisoare din Rusia unde se află acum,

potrivit Daily Mail.

     Philipp Budeikin este acuzat că a determinat cel puţin 16 eleve să se sinucidă prin implicarea în jocul Balena Albastră. În prezent, poliţiştii se tem de răspândirea jocului în Mare Britanie.

    Rusul are 21 de ani şi şi-a mărturisit faptele - potrivit Daily Mail, îşi caracterizează victimele drept ”deşeuri biologice”. El a mai declarat că victimele sale au fost ”fericite să moară”, iar el a ”curăţat societatea”.

Balena Albastră a prins în capcanele lui adolescenţi din toată Europa. Media ruseşti afirmă că cel puţin 130 de copii s-au sinucis într-o perioadă de şase luni din cauza acestui joc.

   Potrivit presei internaţionale,  jocul îi determina pe tineri să îndeplinească 50 de sarcini, pe parcursul a 50 de zile; jucătorii le trimiteau o poză ”administratorilor” care le trimit misiunile, astfel încât să demonstreze că şi-au îndeplinit aceste sarcini.

     Jocul îi provoca pe utilizatori la acţiuni periculoase, precum: ”Trezeşte-te la 4.20 şi urmăreşte videoclipuri înfricoşătoare”; Ziua 26: vei primi data morţii tale”, ”Ziua 28: Nu vorbi cu nimeni”, ”Ziua 50: Sari de pe acoperiş” şi altele, parte a unor scenarii de groază.

Se crede că ”jocul” a fost denumit astfel după convingerea că balenele albastre sfârşesc voluntar pe plaje. Potrivit analizelor publicate de presa internaţională, 62% din motivele pentru care adolescenţii comit suicid sunt asociate cu conflictele din familie, profesori, colegi, prieteni  şi, totodată, cu frica de violenţă a adulţilor; dintr-un raport al UNICEF reiese că numărul suicidelor în rândul copiilor creşte în perioade de criză economică sau schimbări ale societăţii. Spre exemplu, în Rusia a existat un număr crescut de astfel de tragedii între 1987 şi 1994, după prăbuşirea URSS-ului, scrie businessmagazin.ro.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: