19
Vin, Apr

Social

Portul popular românesc a fost modernizat. O artistă de muzică populară din Brașov a îmbinat perfect tradiția cu modernul. Toate acestea în speranța că domnișoarele din zilele noastre își vor îndrepta atenția și către motivele tradiționale românești. 

 

Artista Ionela Bran este cunscută în lumea muzicii populare nu doar în Brașov ci în toată țara. Își dorește foarte mult să atragă tinerele spre portul popular care din păcate, spun fetele nu mai este în actualitate. Ionela Bran a învățat să coasă și să țeasă de la bunicile ei, iar în 2017 a reușit să transforme tradiția...  în modernism.Sute de costume populare şi zeci de rochii elegante au fost vândute de artistă domnișoarelor care până nu au văzut  nu au crezut că portul tradițional poate fi transformat într-o ținută modernă și elegantă. 

"Mă întristez atunci când observ tineri care nu sunt atrași de folclor. Prin aceste colecții sper să atrag cât mai mulți. Încerc și sper ca prin asta să reușesc și o reeducare a noilor generații. " ne-a declarat Ionela Bran, artist popular 

Ionela Bran a fost invitată să participe și la câteva prezentări de modă. Colecția ei vestimentară se numește etno-modernă, iar artista  încearcă să le determine pe tinerele domnișoare să cunoască tradiția și portul românesc. 

 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: