29
Vin, Mar

BrașovTV.com

Social

      Viața ne demonstrează în fiecare zi că nu este dreaptă cu toți. Situația familiei Crișan din localitatea Bran ne arată încă o dată acest lucru. Cei 11 copii, mama și bunica trăiesc de pe o zi pe alta, însă, cu toate acestea, o fac cu deminitate, se bucură de fiecare zi și toți îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt împreună și că au sănătate.

       Ați avut tot ce v-ați dorit pe masa de Paște? Aveți un cămin cald, un loc de muncă stabil și un venit care să vă asigure un trai liniștit, fără să vă gândiți cu frică la ziua de mâine? Dacă aveți parte de toate acestea și tot sunteți nemulțumiți de unele probleme minore, trebuie neapărat să luați exemplul familiei Crișan.

Mama Emilia a rămas singură, iar acum are de îngrijit 11 copii. Juniorul familiei are doar 9 luni. Toți trăiesc într-o locuință de cel mult 20 de metri pătrați, dorm într-o singură cameră, viața reprezintă o adevărată provocare pentru ei, iar ziua de mâine o necunoscută. Venitul lunar al familiei abia dacă ajunge la 1.100 de lei. Cea mai mare grijă, să nu rămână fără casa care și așa este serios avariată. Speră ca Primăria să le acorde o locuință socială, în care să ducă o viață mai ușoară. 

      Chiar dacă doamna Emilia se chinuie pur și simplu să-i crească spune că nu și-ar abandona niciodată micuții. Copiii sunt foarte bine îngrijiți, curați, hrăniți și au parte de toată atenția familiei. Numai că, din păcate, într-o societate care nu face aproape nimic pentru a-i integra, micuții au renunțat la școală pentru că, spun ei, cu amărăciune: "deoarece suntem săraci, profesorii și colegii râd de noi, ne fac țigani și ne spun că avem păduchi"!

Mai mulți brașoveni cu suflet mare le-au făcut astăzi o mare supriză. Le-au adus haine, mâncare, dulciuri, jucării, dar și multe alte lucruri pe care mama ar fi putut să le cumpere cu foarte mare greutate. Fericirea de pe chipul micuților este greu de descris în cuvinte. Dacă vreți să-i ajutați să ducă o viață mai bună, îi găsiți în apropierea Castelului Bran, chiar pe platoul Inima Reginei Maria, lângă capelă. 

Un amplu reportaj despre situația dificilă prin care trece familia Crișan puteți urmări în jurnalele Brașov TV de luni, de la orele 18.00, 20.00, 21.00, 22.00 și 23.00!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: