29
Vin, Mar

Social

Nu o dată ne-am confruntat cu un blocaj interior sau, mai bine zis, cu senzaţia că sentimentele negative ne inundă gândirea şi nu mai putem vedea luminiţa de la capătul tunelului. Care este explicaţia?

Sentimentele negative activează amigdala cerebrală - acea regiune a creierului responsabilă de procesarea fricii, anxietăţii şi a altor emoţii. Doctorul Richard J. Davidson, neurologist şi fondator al "Centrului pentru Minţi Sănătoase" din cadrul Universtăţii din Wisconsin a demonstrat cum oamenii a căror amigdală cerebrală se reface mai greu, în urma "ameninţărilor" suferite, sunt mai predispuşi la o varietate de probleme de sănătate decât cei a căror amigdală cerebrală se reface mai repede. O persoană poate învăţa în timp să fie mai pozitivă exersând o serie de tehnici care amplifică instalarea stării de bine, potrivit The New York Times. 

Iată patru  tehnici care antrenează pozitivitatea şi pregătesc terenul pentru optimismul cu care ar trebui să ne purtăm fiecare zi din viaţă:   

1. Fă o faptă bună pentru cel de lângă tine - senzaţia de fericire pe care o vei provoca ţi se va întoarce. 

2. Apreciază tot ce te înconjoară - ar putea fi un copac, o pasăre, un răsărit ca din poveşti sau un simplu articol. Bucuria ochilor e implicit bucuria sufletului.

3. Dezvoltă şi îmbogăţeşte relaţiile - construirea unor conexiuni puternice cu cei dragi legitimează o dată în plus prezenţa ta în viaţa lor şi importanţa ta, ca om, iar studii au arătat că acest lucru influenţează sănătatea organismului şi durata vieţii.

4. Stabileşte-ţi ţinte ce pot fi îndeplinite - poate că vrei să îşi îmbunătăţeşti jocul de tenis sau să citeşti mai multe cărţi. Orice ar fi, alege să te menţii în sfera realismului pentru a nu îţi consuma energia în van. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: