24
Mie, Apr

Social

         Nu am uitat  de meșteșugul încondeierii.  I-am găsit la treabă pe elevii școlilor generale din Râșnov. Micuții s-au întrecut ca niște adevărați meșteșugari la a 10-a ediții a concursului  de încondeiat, organizată de Primăria Râșnov. 

"Trebuie să facem totul cu suflet. Să nu uităm de unde am plecat. Este minunat să îi învăț pe cei mici acestă artă. Încondeierea ouălelor nu este ceva simplu însă, acești copilași chiar se implică și își doresc să afle din ce în ce mai multe despre spiritul  neamului românesc.Sunt alături de acestă generație, cred în ea și astfel de concursuri cred că îi ajută cu adevărat să își descopere trecutul și nu numai." , asta le spune meșterul  , Lucian Cazacu, zecilor de copii care participă la clubul  de încondeiat. În colaborare cu Primăria Râșnov , reușește deja de 10 ediții să ducă mai departe acestă artă a încondeierii. 

        Profesorii îi ajută pe micuți să înțeleagă nu doar importanța traiției ci și originile religioase și istorice. 

"Nu îi învățăm doar cum se încondeiază. Încercăm să le explicăm și care este cu adevărat semnificația Paștelui. Sunt elevi foarte buni, cred în generația lor și sunt sigură că vor duce tradiția românească mai departe." ne-a spus Ana Adam , profesor religie 

     În urma concursului câștigătorii celei de-a zecea ediții a concursului de încondeiat , elevii au fost  premiați de Primăria Râșnov. Iată și câștigătorii :

 

Categoria Tehnica :

Locul 1 Ioana PINTILIE – Scoala Generala nr.3

Locul 2 Ioana Elena HRITUC – Scoala Generala nr 1 Locul 3 Petronela PASCU – Scoala General nr 2 – Petter Thal

Categoria Creativitate :

Locul 1 Ada NOVAC – Scoala Generala nr.3

Locul 2 Melisa Stefania EGHET – Scoala Generala nr. 1

Elena CENUSE - Scoala General nr 2 – Petter Thal

Locul 3 George CLOPOTEL – Scoala General nr 1 Roxana FOLEA – Scoala General nr 2 – Petter Thal

Premiu Special – Cel mai reusit ou incondeiat le editiei a X a a consursului de incondeiat de la Rasnov a fost castigat de catre Roxana PARLITEANU – Scoala Generala nr. 3

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: