10
Sâm, Iun

BT

Social

     La Săcele a început în această primăvară un amplu program de replantare, în special în zona Valea Gârcinului, zona care a suferit cel mai mult în ultimii ani.

     Conform programului de împăduriri pe anul 2017 va fi reîmpădurită  o suprafață de 16.56 hectare. Pe această suprafață se vor planta un număr de 71.650 puieți din speciile molid, brad‚ larice și paltin de munte. Lucrările de împăduriri au început pe 24 martie cu plantarea zonelor afectate de vânt ce au avut loc în 2014, în zona Turcheș - Coasta Vie. Lucrările din acest areal au fost finalizate în data de 30 martie. S-au plantat 25.000 de puieți, în special din specia larice, pe o suprafață de aproximativ 7 ha.

      Lucrările de împăduriri continuă în aceste zile Valea Gârcinului unde vor fi împădurite aproximativ 10 ha cu 46.000 de puieți. Lucrările sunt asigurate de angajații Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele și de un număr de 25 muncitori.

      Primarul municipiului, Virgil Popa a declarat că „lucrările de împădurire vor continua și anul viitor, când sunt preconizate să fie  împădurite aproximativ 30 ha”. Cele mai multe dintre acestea urmează să se facă în zona Valea Baciului, unde în anii 2014-1015 au fost doborâturi masive de copaci în urma unor furtuni.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: