26
Vin, Apr

Social

      Sistemul informatic al cardului de sanatate va fi utilizat in continuare, a transmis, miercuri, presedintele CNAS, Marian Burcea. In plus, a adăugat acesta, prin comasarea cardului de sanatate cu cartea de identitate nu se va produce risipa, ci, din contra, vor fi facute economii.

„Am observat ca, in ultimele saptamani, proiectul Ministerului de Interne de unificare a cardului national de sanatate cu cartea de identitate a creat valva in spatiul public. Vâlva nejustificata, in opinia mea, deoarece unificarea celor doua documente nu este o idee noua, ci a fost prevazuta in Legea 95/2006. Cardul de sanatate reprezinta o cheie de autentificare a realitatii serviciilor medicale acordate asiguratilor in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

Faptul ca respectivul card va fi comun cu un alt document nu inseamna ca abandonam sistemul cardului sau ca s-au cheltuit inutil bani cu acest sistem. Sistemul informatic al cardului va fi in continuare utilizat. Simplificand, pentru intelegerea chestiunii, este ca si cum am schimba parola unui calculator cu alt tip de parola", a spus presedintele CNAS, potrivit News.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: