31
Mie, Mai

eBihoreanul

Social

               Brașovul este pe locul doi la nivel național în ceea ce privește facilitățile medicale. Orașul nostru a fost depășit doar de Oradea. Medici foarte bine pregătiți care își dau interesul pentru pacienți și aparatura de ultimă generație, sunt doar câteva dintre motivele pentru care suntem în top. În privința cartierelor care au cele mai bune facilități regăsim Centrul Civic, Astra și Tractorul.

                Oradea a fost desemnat centrul urban cu cele mai bune facilități medicale din Romania. Potrivit unui studiu, pe locul doi în topul național, este Brașovul. Clasamentul continuă cu Timisoara, Târgu Mureș, Baia Mare, Pitesti si Cluj-Napoca. La polul opus se află numară Giurgiu, Focsani, Tulcea, Calarasi, Constanta, Bacau si Vaslui. „ Brașovul are trei elemente de bază la o asistență medicală bună. În primul rând, eu zic că avem medici foarte bine pregătiți, avem medici care își dau interesul pentru bolnavi și avem aparatură, cred că de ultima generație, cam pe toate specialitățile pe care le avem la nivelul Brașovului. Dacă facem o combinație între aceste trei elemente, trebuie să rezulte un act medical de calitate ’’ a declarat  Dr. Sorin Gârbacea, medic primar Medicina de Familie Brașov.

                Pentru realizarea clasamentului, participanții la studiu au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al accesului la facilitățile medicale, pe o scara de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final. Dacă ar fi să ne raportăm strict la nivel local, există trei cartiere ce au fost incluse în preferințele brașovenilor.  În general, brașovenii sunt mulțumiți de facilitățile medicale de care beneficiază.  

                Până acum aproape 170 de mii de români au răspuns la chestionarul privind facilitățile medicale.
 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: