16
Mar, Apr

Lumea Copilariei

Social

     Unul din şapte minori are simultan telefon şi calculator, iar timpul petrecut folosind aceste dispozitive urcă de la trei ore la vârsta de cinci ani, până la aproape cinci ore în adolescenţă.

            Copiii cu vârsta între cinci şi 17 ani petrec în medie două ore pe zi în faţa calculatorului, în timp ce durata folosirii mobilului urcă de la o oră la două ore şi jumătate până la majorat. După vârsta de zece ani, diferenţa între băieţi şi fete devine semnificativă, primii petrecând în medie cu peste o oră mai mult timp, mai ales din cauza jocurilor pe calculator şi a deschiderii mai mari pentru tehnologie.

            Accesul supravegheat al copiilor la internet, folosirea inteligentă a acestei resurse şi însuşirea unor reguli elementare de comportament în mediul online sunt aspecte extrem de importante în procesul de educare a copiilor, întrucât tehnologia face totul extrem de accesibil. Folosirea excesivă a acestor dispozitive de la vârste fragede poate avea consecinţe negative asupra dezvoltării fizice şi emoţionale a copilului şi îl poate expune unor riscuri nedorite.

     Cum informaţiile despre copii sunt distribuite pe reţele de socializare fără ca accesul la ele să fie restricţionat, orice utilizator poate să le acceseze. Platformele de socializare oferă utilizatorilor posibilitatea de a regla gradul de intimitate a informaţiilor publicate, pentru a fi accesibile doar unui grup restrâns, precum prieteni apropiaţi sau membri ai familiei. Copiii care au profile personale publice sunt expuşi răufăcătorilor şi pot fi contactaţi direct – fie pentru a fi hărţuiţi sau pentru a fi infectaţi cu diverse ameninţări informatice. Tocmai de aceea, reţelele de socializare încurajează utilizatorii să aibă o vârstă minimă (cel puţin 14 ani) înainte de a avea astfel de conturi.

Citeşte în continuare pe Go4it.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: