01
Joi, Iun

Brasov TV

Social

                Cine vrea să construiască în Ghimbav, trebuie să planteze un copac pentru un apartament și trei în cazul unei case. Dacă nu, amenzile sunt de 1.000 de lei pentru persoanele fizice și 3.000 de lei pentru dezvoltatori.

                Consilierii locali din Ghimbav au probat la sfârșitul lunii februarie un proiect de... „Reconstrucție ecologică”. Cei care solicită eliberarea de autorizații de construcție pentru locuințe sunt obligați să planteze pomi fructiferi sau arbori. Pentru fiecare apartament trebuie plantat câte un copac, iar pentru fiecare casă, câte trei pomi.

                Hotărârea de consiliu este valabilă și pentru persoanele fizice și dezvoltatorii imobiliari. Aici, dezvoltatorii sunt obligați să planteze câte un copac la fiecare 100 mp construiți.

                Autoritățile din Ghimbav spun că proiectul este unul bun pentru oraș şi vizează creșterea calității aerului și îmbunătățirea calității vieții. „ Este un lucru lăudabil, pentru că noi suntem o localitate, să spunem, de șes, în acest podiș unde nu există pădure. Dezvoltatorii imobiliari au construit foarte mult, de asemenea și investitorii au construit societăți comerciale pe  spații largi, unde nu au plantat nici măcar un copac ’’ a explicat, pentru www.brasovtv.com, Ionel Fliundra, viceprimarul localității Ghimbav.

                Proiectul de la Ghimbav nu este unic. Ideea a mai fost pusă în practică și în alte zone din țară. Hotărârea autorităților a fost salutată de locuitorii din Ghimbav. În momentul în care firmele sau persoanele fizice solicită o autorizație de construire, trebuie să prezinte, pe lângă documente necesare, și un angajament de plantare a pomilor. Cei care nu respectă hotărârea de consiliu sunt pasibili de amendă: 1000 de lei pentru persoane fizice și 3000 de lei pentru persoane juridice. Pomii pot fi plantaţi fie pe domeniul privat al dezvoltatorului, fie pe domeniul public, în locații care vor fi identificate și făcute publice de către Primăria Ghimbav. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: