01
Joi, Iun

InSport

Social

     Cele mai căutate zone pentru a petrece Paştele rămân şi în acest an cele rurale, pentru pensiunile tradiţionale, staţiunile balneare, dar şi zone precum Valea Prahovei, Rucăr-Bran, Bucovina şi Maramureş locurile de cazare fiind deja ocupate aproape integral, unele chiar de la începutul anului.

     Cei mai mulţi români petrec Paştele în România. Sunt foarte căutate pensiunile din Rucăr-Bran, Valea Prahovei, sunt ocupate toate, unele încă din ianuarie, de asemenea, cele din nordul Moldovei sunt rezervate de mult, Bucovina. Un pachet cu trei nopţi cazare la un hotel de trei stele de pe Valea Prahovei, de exemplu, cu demipensiune şi masa festivă de Paşte, costă 1.250 de lei.

     Pe litoral sunt deschise numai câteva hoteluri. Şi staţiunile balneo au căutare, de exemplu Băile Felix este o destinaţie foarte vândută. Agenţiile de turism au însă în ofertă pentru perioada de Paşte şi destinaţii externe, precum Bulgaria, Grecia, Portugalia ori croaziere pe Mediterană sau vacanţe exotice în Dubai sau Zanzibar.

     Tariful mediu al unui sejur într-o destinaţie europeană este de aproximativ 650 de euro pentru două persoane, în timp ce preţul unui pachet pentru o vacanţă exotică poate ajunge şi la 4.000 de euro. Cea mai ieftină destinaţie pentru vacanţa de Paşte este însă Bulgaria, unde un pachet la un hotel de patru stele din Sunny Beach costă numai 75 de euro, având inclusă cazarea trei nopţi, la all inclusive.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: