29
Vin, Mar

Social

Singura mașină din județul Brașov adaptată pentru persoanele cu dizabilități locomotorii a fost lovită, chiar în parcare! Mai grav e că autorul accidentului a fugit de la fața locului. În fiecare zi, în medie, trei persoane foloseau acest serviciu.

Pentru asta plăteau 3,2 lei pe kilometru. Acum, însă, acest serviciu va fi indisponibil până va fi reparat autoturismul. Reparaţie care va costa circa 3.000 de lei.

Au nevoi ca oricare om normal, numai că prea puțini se gândesc la ei. De trei ani situația este diferită, întrucât Ciprian Lupu, care trăiește în scaunul cu rotile, a înțeles cel mai bine problemele persoanelor cu dizabilități. Din acest motiv a adaptat special, cu fonduri europene, un autoturism.

Serviciul nu se limitează doar la transportul beneficiarului cu mașina. Preia persoana chiar din casă și o lasă exact unde are nevoie. Pentru asta s-a achiziţionat un elevator special.

Conform unei Hotărâri de Consiliu Local, din luna aprilie, operatorii de taximetrie din municipiul Brașov vor fi obligați să ofere servicii adaptate persoanelor cu dizabilități.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: