07
Joi, Dec

Deputatul PSD Roxana Mînzatu

Social

Veste excelentă pentru mediul de afaceri. Guvernul oferă sprijin financiar pentru micii intreprinzători. Prin programul Start Up Nation, cei care înființează firme cu cel puțin doi angajați vor primi de la stat 44.000 de euro.

Proiectul este în consultare și ar putea intra în vigoare de la 1 mai. Programul se desfășoară cu fonduri de la Guvern și este pus în aplicare de Ministerul pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii. Bugetul alocat este suficient pentru finanțarea unui număr de 10.000 de firme care vor crea cel puțin 20 de mii de locuri de muncă. Condiția principală: angajarea absolvenților din promoții de după anul 2014.

Locurile de muncă nou create trebuie să fie menținute pentru o perioadă minimă de trei ani. Cei care vor să acceseze acest program pot primi consultanță de la angajații Camerelor de Comerț și Industrie din toată țara. Proiectele pot fi încărcate  pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat, iar programul are o valabilitate de trei ani.

Aş vrea să arăt că ne preocupăm, noi, cei din PSD, nu doar de creşterea salariilor în rândul bugetarilor şi de creşterea veniturilor populaţiei. Există şi o componentă pe zona de investiţii în mediul privat şi investiţii publice.

Principalul program de finanțare pe care eu l-am susţinut în campania electorală, Start-up Nation România, este o realitate. Ne propunem să asigurăm finanțare nerambursabilă pentru maximum 10 mii de start-up-uri în acest an”, a declarat deputatul PSD, Roxana Mînzatu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: