29
Vin, Mar

CERAGEM

Social

     Persoanele vârstnice, care au probleme de sănătate, se pot trata de acum înainte mult mai ușor. Centrul de recuperare din incinta Căminului de Bătrâni din Noua a fost dotat cu unul dintre cele mai moderne aparate de masaj. Patul pentru masaj a fost donat centrului de către o firmă specializată din acest domeniu.

     Dispozitivul automat de termomasaj este dotat cu o tehnologie de scanare a coloanei vertebrale. Acest lucru îi permite aparatului să inițieze programe de masaj personalizate pentru fiecare caz în parte. Acum, vârstnicii cu probleme pot participa la terapiile de masaj chiar la centrul de recuperare din Noua. Compania care a donat aparatul de masaj este specializată în îngrijirea sănătății. Firma este pe piața din România de 11 ani.  Pentru a putea folosi aparatul de termomasaj, medicii kinetoterapeuți de la Centrul de Recuperare din Noua au fost instruiți chiar de către specialiștii care au făcut donația. „ În primele minute, scanează ușor coloana vertebrală și adaptează imediat sistemul de masaj un pic la coloana pacientului. Presopunctura pe care o aplică în anumite momente ale fiecărui program presetat, este adaptată permanent la punctele nevralgice ale coloanei vertebrale a pacientului ’’ a declarat Hajnal Mihăilescu, kinetoterapeut.

     Patul special pentru masaj, folosește în permanență căldura. Aparatul mai este dotat și cu un sistem audio, prin care pacientul poate asculta anumite melodii pentru relaxare. Potrivit specialiștilor, patul cu termomasaj este benefic pentru mai multe afecțiuni, de la probleme de circulație și până la afecțiuni ale mușchilor spatelui și ale coloanei vertebrale.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: