19
Vin, Apr

Social

     Fundația Bucuria Darului din Brașov a reușit să câștige una dintre cele mai importante competiții din țară, Bursa Binelui. În concurs s-au înscris 110 organizații cu diferite proiecte. În finală au rămas 42, iar marea câștigătoare a fost fundația brașoveană, care de 3 ani de zile încearcă să aducă bucurie în sufletul oamenilor nevoiași.

    Pentru a câștiga competiția, fundația a trebuit să strângă cât mai multe donații. Minim 60 de mii de lei. În doar câteva luni, Fundația Bucuria Darului din Brașov a reușit să adune nu mai puțin de 77 de mii de lei. „ A fost o bătălie foarte strânsă și a început de anul trecut din decembrie. A trebuit să facem un efort susținut. Cel mai dificil moment a fost finalul copetiției, ultimele trei zile. Atunci toată lumea se bătea pentru primele trei locuri, cele care asigurau un premiu de 5.000 de euro. Atunci multe dintre proiectele, care nu erau printre finaliste au venit cu un număr foarte mare de donatori. Bursa binelui este o competiție în care trebuie să atragi cât mai multe donații cu o sumă minimă de 5 lei ’’ a declarat  Sânziana Vatră, purtător de cuvânt Fundația Bucuria Darului.

     Premiul de 5 mii de euro le prinde foarte bine celor de la Fundația Bucuria Darului. Cu banii câștigați, voluntarii fundației se vor putea ocupa în continuare de persoanele aflate în dificultate. De departe cea mai importantă activitate este la cantina fundației. Aici vin zilnic sute de persoane nevoiașe pentru a primi o masă caldă.

     Pentru a putea pregăti hrana pentru oamenii săraci, Fundația Bucuria Darului se bazează foarte mult pe voluntari. În prezent  50 de persoane vin să se ocupe de activitățile zilnice ale fundației. Pe lângă meniurile zilnice, reprezentanții fundației mai derulează și alte proiecte. De exemplu, acum se pregătesc pentru festivalul clătitelor din weekend, ce se va desfășura la Prejmer. Aceștia prepară dulcețuri și nectar de mere. Speră că vor putea să vândă o parte din produse, pentru a mai strânge bani  și pentru alte proiecte. De asemenea, fundația are în plan și un program de ajutorare a copiilor săraci din localitățile din jurul Brașovului. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: