05
Joi, Oct

BrasovTV.com

Social

     O inițiativă a comisiei pentru sănătate din Consiliul Județean Brașov ar putea deveni lege. Efectuarea analizelor în mod gratuit pentru toți dascălii, dar și pentru personalul auxiliar din învățământ ar putea ajunge pe masa parlamentarilor. Potrivit propunerii, este vorba, mai exact, despre

analize gratuite pentru toți dascălii din Brașov, dar și pentru colegii lor din țară, înainte de începerea fiecărui an școlar, în orice clinică privată cu costuri decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate. Asta propune președintele Comisiei pentru sănătate din Consiliul Județean, Andi KADAS, dar și colegii lui, după ce o profesoară care a predat la două școli din Brașov a fost diagnosticată cu tuberculoză, iar zeci de copii sunt sub tratament. ,,Potrivit inițiativei, analizele trebuie să fie făcute cu maximum 30 de zile înainte de începerea anului școlar, fie că vorbim despre dascălii preșcolarilor și elevilor, fie despre cadrele didactice ale studenților. Este vorba despre analize de laborator, bacteriologice și teste psihologice care trebuie să fie efectuate la modul serios. Nu mă refer la testele minime care sunt decontate la ora actuală de CAS”, a declarat președintele Comisie de Sănătate din cadrul Consiliului Județean, Andi KADAS. Pentru susținerea acestei propuneri, Andi KADAS a anunțat că va solicita și sprijinul parlamentarilor de Brașov, pentru ca finanțarea analizelor să fie asigurată din bugetul de stat. ,,Eu cred că exemplul de la Săcele este destul de elocvent, astfel încât le solicităm tuturor parlamentarilor de Brașov și în special domnului Zamfir, care este președintele Comisiei de Buget, să susțină un amendament pe această temă”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL, Aurelian Danu. 

    Pentru susținerea acestui proiect a fost lansată și o campanie de strângere de semnături. În vederea legiferării propunerii, liberalii vor să strângă cel puțin 25 de mii de semnături.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: