18
Joi, Apr

Social

     Lucrările la piațeta din spatele hotelului Aro bat pasul pe loc. Proiectul de amenajare a primit aviz negativ din partea Direcției de Cultură. Motivul: nu există un studiu istoric pentru zona respectivă. Surpriză însă! Municipalitatea susține că de curând a fost descoperit studiul cu pricina și că acesta a fost realizat în urmă cu mai bine de 5 ani. În aceste condiții, lucrările ar putea fi reluate în curând.

     În toamna anului trecut municipalitatea braşoveană a suspendat lucrările de reamenajare a piațetei din spatele hotelului Aro pentru că Direcţia Judeţeană de Cultură Braşov nu a aprobat documentaţia aferentă proiectului. Unul dintre motive a fost că nu există un studiu istoric. Municipalitatea a lansat procedura de achiziţie pentru elaborarea acestui document. În tot acest timp proiectul de amenajare a fost blocat.

     După mai multe cercetări, reprezentanții Muzeului Judeţean de Istorie Braşov au anunțat că există studiul istoric aferent Planului Urbanistic Zonal. Documentul a fost realizat în urmă cu mai bine de cinci ani. ,, În momentul acesta există un studiu istoric în ceea ce privește această zonă, încă din 2002. S-a obținut avizul favorabil din partea comisiei de cultură. Acum urmează ca în perioada următoare, după încheierea tuturor procedurilor să continue lucrările de reabilitare. ,, a declarat Mihai Costel, viceprimarul Municipiului Brașov.

     Lucrările pentru reamenajarea zonei din spatele Hotelului Aro au început în vara anului trecut. Intenţia municipalităţii a fost ca o porţiune din strada Sfântul Ioan să fie transformată în piaţetă. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: