19
Vin, Apr

Social

                Secția de oncologie a Spitalului Clinic de Copii a fost redeschisă după ce în ultimele luni a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Investiția a costat mai bine de jumătate de milion de euro, iar acum micuții pacienți beneficiază de cele mai bune condiții.

     Secția de oncologie a Spitalului de Copii din Brașov a fost renovată printr-o investiție privată în valoare de peste 600.000 de euro. Proiectul a fost inițiat de Asociația Dăruiește Viață și a fost susținut financiar de 100 de companii și persoane fizice. ,, Sprijinul companiilor a fost foarte important pentru că  impozitul de 20 % pe profit al oricărei companii poate merge către un astfel de proiect. Invit companiile ca acum în luna decembrie să investească în proiectele Asociației Dăruiește Viață, pentru a avea toate secțiile de oncologie pediatrică din țară la aceste standarde. ,, a declarat Carmen Uscatu, președinte Asociația Dăruiește Viață.

     Secția de pediatrie oncologică, diabet și boli rare a Spitalului de Pediatrie din Brașov deservește mai multe județe, peste 800 de copii sunt internați aici anual. ,, Înainte aveam doar două grupuri sanitare pe secție, unul de fete unul de băieți, copiii erau nevoiți să iasă din saloane să meargă la aceste grupuri sanitare, ceea ce creștea riscul de infecții mai ales la pacienții cu probleme care aveau imunitatea scăzută. Acum avem grupuri sanitare pentru fiecare salon ceea ce este de o utilitate foarte foarte mare utilitate. ,, a declarat Daniela Vodă, medic primar pediatru.

     Medicii secției spun că o astfel de investiție este mai mult decât necesară periodic, mai ales când este dedicată îngrijirilor acordate copiilor cu cancer, dar și altor micuți cu boli grave. ,, E o secție nouă de hemato oncologie pediatrică unde sunt tratați copii cu afecțiuni grave care necesită îngrijiri speciale. Ne bucurăm că o avem la dispoziție. Practic sunt ridicate la un nivel foarte înalt standardele de tratament ale pacienților de confort fizic, psihic. ,, a completat Dr. Liviu Muntean, manager Spitalul De Pediatrie Brașov. Proiectul va continua pentru modernizarea altor două secții ale Spitalului de Pediatrie din Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: