28
Joi, Mar

Social

Chiar dacă temperaturile au scăzut mult, iar noaptea se înregistrează valori negative, în municipiul Brașov mii de oameni îngheață în continuare în propriile locuințe.

Cele mai mari probleme sunt la școlile din oraș. În unele instituții de învățământ, micuții învață în săli de clasă unde temperatura abia dacă depășește 5-6 grade celsius. 

În această situație este Școala Generală Nr. 3. Aici învață, în frig, zi de zi, aproape 700 de elevi. Câteva calorifere electrice încălzesc atmosfera în cele 23 de săli de clasă. Însă, copiii sunt nevoiți să stea cu gecile de iarnă pe ei la cursuri. 

Protecția Consumtorului s-a autosesizat și a efectuat un control la unitatea de învățământ unde elevii studiază în frig. Sancțiunile pot duce până la închiderea activității unității de învățământ. 

Primăria susține că a alocat fonduri Școlii Nr. 3 pentru achiziționarea unei centrale termice. Șase unități deja și-au montat sisteme alternative de încălzire.

Noi am alocat fondurile necesare către toate instituțiile de învățământ racordate la sistemul centralizat de termoficare. Însă, unii directori s-au mișcat mai repede, alții mai încet.

Am ajuns în situația de a convoca Consiliile de Administrație pentru a-i face să demareze procedurile. Sursele alternative de încălzire ar fi trebuit să devină funcționale încă de la începutul anului școlar”, a menționat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Săptămâna trecută, comisarii de la Protecția Consumatorului au dat un avertisment Primăriei și i-au dat ca termen data de 21 noiembrie pentru remedierea situației termoficării. În caz contrar, Muncipalitatea poate fi amendată cu 30.000 de lei. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: