04
Mie, Oct

www.portalulrevolutiei.ro

Social

     Peste 1000 de brașoveni și nu numai au luat sâmbătă startul la celebrul Cros ,, 15 Noiembrie ,,. Pregătirile au început încă de la primele ore ale dimineții. Startul s-a dat diferit pentru fete, care au plecat din fața ROMAN S.A la ora 11.00, dar și pentru băieți care au pornit la ora 11.30. Pe tot traseul, participanții au fost ghidați și supravegheați de polițiștii de la rutieră. 

     Înscrierile au început devreme. Acestea s-au făcut pe categorii de vârstă. Primele care au plecat în cursă au fost fetele. Acestea au luat startul la ora 11.00. O jumătate de oră mai târziu au plecat și băieții. Traseul a fost același pe care l-au parcurs și muncitorii de la uzina ROMAN în 1987. Crosul se organizează în fiecare an și a ajuns la cea de a 28-a ediție. Prin organizarea acestei competiții, membrii Asociației 15 Noiembrie 1987, vor să aducă aminte tuturor că Brașovul a fost primul oraș din țară care s-a ridicat împotriva regimului comunist.

     Participanții au plecat de la poarta uzinei ROMAN S.A., au ajuns pe Calea București, după care au alergat până la Prefectură. Circulația autoturismelor a fost întreruptă, treptat, pe măsură ce alergătorii au înaintat. De asemenea și circulația mai multor linii de transport în comun a fost suspendată. Crosul s-a desfășurat fără incidente. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: