28
Joi, Mar

Social

    Pentru siguranţa cumpărăturilor din perioada Black Friday, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă clienţilor să citească cu atenţie caracteristicile produsului şi dacă acesta corespunde cu adevărat dorinţelor şi nevoilor lor. Pentru cumpărăturile online, clienţii ar trebui să verifice stocul existent, să se asigure că preţul afişat pe site este integral (dacă conţine sau nu TVA) şi să verifice dacă preţul include şi costul de livrare.

            Vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor, informează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Astfel, orice comerciant care anunța o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioadă ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.

 

 „Comerciantul este obligat să informeze corect și complet consumatorii. Pe website-ul acestuia trebuie publicate o serie de informații:

- Datele de identificare (denumirea, adresă poștală și electronică, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăților comerciale și cel de înregistrare fiscală etc);

 - Caracteristicile esențiale ale produsului;

-  Prețul cu toate taxele incluse;

 - Cheltuielile de livrare, dacă este cazul;

 Modalitățile de plată și de livrare;

 Perioadă de valabilitate a ofertei sau a prețului;

 Durată minima a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs;

 Existența și modul de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală a contractului", solicita ANPC. 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: