07
Mar, Feb

Social

Veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război vor beneficia în 2016 de un ajutor anual în cuantum de 335 lei/persoană pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, bugetul total alocat în acest sens fiind de nouă milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

De ajutorul anual va beneficia un număr total de 13.677 persoane, din care 12.880 persoane plătite de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, 412 persoane plătite de Ministerul Apărării Naţionale, 384 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii. 

Plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii se va efectua de către casele teritoriale de pensii publice. În bugetul Ministerului Muncii pentru anul 2016 este prevăzută suma de 8,7 milioane lei, în cel al Ministerului Apărării Naţionale - 170.000 lei, în bugetul Ministerului Afacerilor Interne - 135.000 lei şi în bugetul Serviciului Român de Informaţii - 400 lei.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: