19
Vin, Apr

AFAFCI

Social

     Asociația femeilor de Afaceri și a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi din Brașov sprijină tinerii să devină liderii de mâine. Asociația va organiza pentru a treia oară un proiect de educare a tinerilor din liceele din Brașov. Tinerii vor afla de exemplu ce înseamnă cu adevărat să conduci un oraș sau ce presupune dezvoltarea turistică.

     Beneficiarii acestui proiect sunt elevii de clasa a XI-a din șase colegii și licee din Brașov. ,, Ca si metodă de selecție, fiecare elev care s-a înscris, a trebuit să prezinte un filmuleț, de maximum un minut, în care să ne spună motivațiile care îl fac să se înscrie la acest proiect. Vreau să vă spun că filmulețe sunt toate foarte frumoase, elevii sunt deosebiți. Am fost surprinsă să contsta că în motivații vor să schimbe Brașovul, vor să schimbe țara și că nu vor să plece în străinătate. ,, a declarat Lămâița Stamate, manager proiect „ Liderii de maine ’’

     În urma acestui proces de selectare, elevii vor participa la șase sesiuni de pregătire care au mai multe module practice, printre care economie, administrație locală, educație, turism și siguranța cetățeanului. Mai exact, elevii se vor merge în instituțiile locale și nu numai pentru a afla direct de la cei implicați cum este să te ocupi zilnic de bunul mers al comunității. Sesiunile de pregătire se vor desfășura timp de șase luni, în fiecare lună fiind programat unul dintre modulele tematice. Proiectul se va desfășura pe durata anului școlar.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: