29
Vin, Mar

Foto: DRDP Brașov

Social

Prefectura Braşov, Inspectoratul Judeţean de Poliţie și Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri desfăşoară, în această perioadă, mai multe lucrări care au în vedere îmbunătățirea siguranței rutiere. 

Au fost refăcute marcajele orizontale, sunt montate parapete metalice în zonele care reprezintă pericol din acest punct de vedere, precum şi parapete de tip lestabil, de plastic, umplute cu nisip. Pe DN13, înainte de fiecare viraj periculos, au fost montate marcaje, pentru a creşte atenţia şoferilor.

În județul Brașov lucrările vizează în principal DN1, unde vor fi refăcuți 52 de kilometri de marcaje longitudinale și peste 200 de metri pătrați de marcaje diverse. Aceste marcaje vin să completeze lucrările de refacere a marcajelor în strat subțire care, în județul Brașov, se apropie de finalizare. Au fost refăcuți, astfel, peste 400 de kilometri echivalenți de marcaj longitudinal și peste 1.100 de metri pătrați de marcaje diverse.

În paralel cu lucrările de refacere a marcajelor a început și un program de montare de parapete metalice în toate cele cinci județe care aparțin de DRDP Brașov, în baza unui contract încheiat pe o perioada de 6 luni. Astfel, vor fi montați peste 22 de kilometri de parapete, din stocul propriu, în zonele cele mai periculoase din acest punct de vedere.

La Brașov se vor monta parapete H2 pe o lungime totală de 4.4 kilometri, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 82.000 de lei cu TVA.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: