19
Vin, Apr

Social

Cu doar câteva zile înaintea referendumului, mai multe secții de votare din tot județul au rămas fără președinte. 

Mai exact, până în prezent, 50 de președinți de secții de votare din tot județul Brașov au cerut să fie înlocuiți. 12 dintre aceștia nu au mai putut fi contactați de către reprezentanții Biroului Electoral Județean, iar ceilalți 39 au refuzat să mai participe la scrutinul din 6-7 octombrie, din diverse motive.

"Din cei 449 de președinți desemnați inițial, am avut 50 de înlocuiri. 12 dintre președinții secțiilor de votare nu au mai putut fi găsiți după datele de contact pe care le-au lăsat la Corpul Experților Electorali. Ceilalți ne-au transmis că sunt bolnavi sau că, pur și simplu, nu doresc să se implice în acest proces de votare. La nivelul județului sunt peste 1.300 de membri în Corpul Experților Electorali, astfel că nu vom avea nicio problemă să înlocuim președinții care s-au retras", a declarat Claudiu Petra, directorul adjunct al Autorității Electorale Permanente Brașov.

Pentru cele două zile ale scrutinului, un președinte de secție primește 840 de lei. În județul Brașov au fost distribuite 569.679 buletine de vot. La cele 449 de secții sunt înscriși 518.090 de alegători.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: