29
Vin, Mar

Social

Situație alarmantă în Regiunea Centru! Numărul urșilor este într-o creștere îngrijorătoare.

În județele Brașov, Harghita, Mureș, Covasna și Sibiu, cazurile în care animalele sălbatice au atacat oamenii s-au înmulțit de aproape trei ori în ultimii doi ani. Toate acestea se întâmplă din cauza faptului că urșii s-au obișnuit să iasă din habitatul lor natural. Autoritățile cer, de urgență, schimbarea legislației.

Trebuie să luăm o decizie, pentru că altfel este văzut ursul la Teleorman, probabil este un ursuleț în pătuț, precum Moș Martin, dar altfel este perceput ursul la munte. Important este să ne mobilizăm și să atragem atenția tuturor că avem o problemă gravă, reală, cu care ne confruntăm toți. Nu este un moft și nici nu suntem ghidați de anumite interese”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Anul acesta, în pădurile din județul Brașov a avut loc o situație unică în toată Europa. S-au înregistrat cinci cazuri de ursoaice care au născut, fiecare, cinci ursuleți. Cele mai multe atacuri ale urșilor se înregistrează în județele Harghita și Covasna. În 2017, nouă urși au fost loviți pe drumurile naționale din județul Brașov, 20 de persoane au fost atacate de aceste animale, iar la stânile din județ s-au înregistrat, tot anul trecut, 85 de atacuri ale urșilor.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: