19
Vin, Apr

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Social

Guvernul României a redus substanțial bugetul atribuit județului Brașov la inceputul acestui an.

A acordat cu 90 de milioane de lei mai puțin față de anul 2017. Până acum, Consiliul Județean a reușit să acopere din fonduri proprii toate cheltuiele pe care în mod normal trebuia să le asigure Guvernul. Însă, administrația județeană a ajuns la fundul sacului și este nevoită să ia bani de la investițiile în infrastructură. O situație cu adevărat delicată este la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Pentru buna funcționare a DGASPC Brașov, până la finalul anului ar fi nevoie de peste 18 milioane de lei, bani care nu există în momentul de față. Multe instituții aflate în subordinea Consiliului Județean ar putea intra în impas financiar din cauza lipsei fondurilor de la Guvern.  Consiliul Județean a găsit, totuși, cinci milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului Județean Clinic de Urgență.  Însă, instituția condusă de Adrian Veștea a fost obligată să taie bani de la alte investiții cum ar fi Aeroportul Internațional sau reabilitarea drumurilor din județ. 

"Vreau să-i asigur pe toți că și fără fondurile de la Guvern, vom face tot ceea ce depinde de noi să finalizăm proiectele importante pentru județul Brașov. Nu voi avea liniște până când nu voi găsi fondurile necesare pentru finalizarea aeroportului, modernizarea spitalelor și drumurilor din județ, acestea fiind obiectivele prioritare", a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: