29
Vin, Mar

Sursa Foto: gsp.ro

Sport

Selecționerul naționalei de handbal feminin a României, Martin Ambros, a anunțat lotul lărgit pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în perioada 2-8 decembrie în Germania. Corona Brașov are nu mai puțin de 7 jucătoare convocate, dar surprinde absența extremei Laura Chiper, cea care a fost o prezență constantă în prima reprezentativă.

România va juca în grupa A a Campionatului Mondial din Germania, la Trier, împotriva primelor reprezentative din Paraguay, Slovenia, Spania, Angola şi Franţa. Selecționerul Martin Ambros a convocat 28 de handbaliste în lotul lărgit, iar Corona va fi reprezentată de Eliza Buceschi, Laura Popa, Andreea Chiricuță, Timeea Tătar, Bianca Tiron, Sorina Tîrcă și Cynthia Tomescu.  Campioana României CSM București are trei reprezentante la echipa națională: Cristina Neagu, Bianca Bazaliu și Aneta Udriștoiu. SCM Craiova dă patru jucătoare la lot: Valentina Ardean Elisei, Andreea Pricopi, Cristina Florianu (Zamfir) și Yuliya Dumanska. Elena Florica și Raluca Băcăuana vin de la HCM Râmnicu Vâlcea, Zalăul le dă pe Paula Vișan și Ana Maria Drăgut iar de la Brăila au fost convocate Elena Voicu și Gabriella Szucs. În lotul lărgit au mai fost convocate Denisa Dedu de la Siofok, Ana Maria Berbece de la Universitatea Cluj, Melinda Geiger de la Brest, Alina Ilie de la Slobozia, Cristina Laslo de la Buducnost, Crina Pintea de la Issy Paris, Ana Maria Popa de la HCM Roman și Mădălina Zamfirescu de la Debrecen.  

Naţionala României este singura din lume care a participat la toate cele 22 de ediţii anterioare ale Campionatului Mondial de handbal feminin. Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur și în 1999 şi 2011.

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: