29
Vin, Mar

Sport

Etapa a șasea din liga a patra de fotbal nu a adus nicio surpriză. Favoritele s-au impus clar în meciurile pe care le-au avut de disputat. Două derby-uri de clasament au fost programate în acest weekend, iar Precizia Săcele și AS „SR” Brașov s-au impus clar în disputele cu Inter Cristian și ACSM Codlea. Celelalte două reprezentante ale municipiului în această competiție județeană, Colțea 1920 Brașov și ACS Steagu Roșu au câștigat fără probleme jocurile cu Voința Hurez respectiv Carpați Berivoi.

AS „SR” Brașov e noul lider. În cel mai așteptat meci al rundei, pe stadionul „Tineretului” s-au întâlnit ocupantele primelor două poziții din clasament. ACSM Codlea avea cinci victorii din tot atâtea partide și își dorea să plece neînvinsă de pe stadionul echipei clasate pe poziția secundă. Formația suporterilor stegari, susținută din tribune de peste 400 de fani a făcut un meci foarte bun și s-a impus la final cu scorul de 5-1 (2-0). Alin Damian a deschis scorul pentru AS „SR” Brașov iar Horia Popa a marcat pentru 2-0 chiar înainte de pauză. În partea secundă Horia Popa și-a trecut în cont „dubla” după ce l-a executat pe goalkeeper-ul oaspeților cu un lob din interiorul careului. Trupa condusă de Sorin Corâiu a marcat golul de onoare prin Tărgîrță, dar brașovenii au mai înscris de două ori pe final de joc prin Rusu și Cocan și au stabilit scorul final, 5-1 pentru AS „SR” Brașov. După șase etape scurse din această ediție de campionat, formația condusă de Petre Lucian și Andrei Șanta a acumulat 16 puncte în clasament și ocupă prima poziție. ACSM Codlea a rămas cu 15 puncte.

Săcelenii au turat motoarele. La Săcele s-a disputat cel de-al doilea derby al etapei. Echipele de pe locurile trei și patru din clasament, Precizia Săcele și Inter Cristian s-au duelat în runda a șasea a campionatului. Deși toată lumea se aștepta la un meci echilibrat, formația condusă de Mihai Stere a defilat și a realizat scorul etapei, 8-1. Prin această victorie, Precizia a ajuns la cota 14 în clasament și ocupă ultima treaptă a podiumului.

Victorii pentru Zărnești și Tărlungeni. Alte două echipe bune ale campionatului, Olimpic Zărnești și Inter Tărlungeni au reușit să câștige toate punctele din disputele cu Chimia Orașul Victoria și Aripile Brașov. Zărneștenii lui Gabi Kajcsa au câștigat la Victoria cu scorul de 4-2, iar Tărlungeniul s-a impus în deplasarea de la Ghimbav, în fața celor de la Aripile Brașov cu scorul de 2-0. Ambele formații au acumulat câte 12 puncte în clasament și ocupă pozițiile patru și cinci în ierarhia ligii a patra.

Se pregătesc de derby. Colțea 1920 și Steagu Roșu au câștigat clar înainte de primul derby local. ACS Steagu Roșu s-a distrat în runda a șasea cu formația Carpați Berivoi, echipă de care a trecut cu scorul de 8-1. Formația lui Adi Hârlab a condus jocul de la un capăt la celălalt și cu cele trei puncte câștigate a ajuns la 9 puncte în clasament. Colțea 1920 Brașov a jucat în deplasare cu Voința Hurez. După dezamăgirea din runda precedentă când nu au reușit decât un rezultat de egalitate cu Carpați Berivoi, băieții lui Șerban Moraru s-au răzbunat pe Voința Hurez, formație de care au trecut cu scorul de 4-0 (2-0). Pentru Colțea au punctat Staicu de două ori, Cenk și Lita. „Sunt bucuros pentru rezultat și pentru felul în care a decurs meciul. L-am controlat cap-coadă și puteam înscrie încă 4-5 goluri. Băieții au arătat poftă de joc și implicare. Începem să arătăm a echipă. Felicit jucătorii pentru joc și rezultat”, adeclarat la finalul meciului de la Hurez, antrenorul celor de la Colțea 1920 Brașov, Șerban Moraru. Colțea a acumulat 11 puncte în clasamentul ligii a patra, este pe poziția a șasea a clasamentului și în runda viitoare va juca pe propriul teren împotriva celor de la ACS Steagu Roșu, acesta fiind primul derby local.

Rezultatele complete ale rundei: Precizia Săcele - Inter Cristian 8-1, Aripile Braşov - Inter Tărlungeni 0-2, Chimia Oraşul Victoria - Olimpic Zărneşti 2-4, Voinţa Hurez - Colţea 1920 Braşov 0-4, AS „SR“ Braşov - A.C.S.M. Codlea 5-1, Avântul Dumbrăviţa - Cetatea Homorod 3-0, A.C.S. Steagu Roşu Braşov - Carpaţi Berivoi 8-1 și Prietenii Rupea – Olimpic Voila 6-1.

Articole sugerate

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: