29
Vin, Mar

Sport

Prima zi nu a fost una cu noroc pentru jucătoarele de tenis din România, prezente pe tabloul principal al ultimului turneu de Grand Slam, US Open.  Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Irina Begu au părăsit competiția americană încă din primul tur.

Mihaela Buzărnescu, jucătoare venită din calificări, a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki cu 6-1, 7-5. Buzărnescu locul 133 WTA, aflată în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, a cedat în fața danezei de pe locul 5 WTA după o oră și 20 de minute. Românca și-a asigurat un cec de 50.000 de dolari și 50 de puncte WTA.

Surpriza mare a venit din partea Irinei Begu. Românca a fost învinsă de Katerina Kozlova din Ucraina, jucătoare venită din calificări, cu 6-2, 7-6 (7). Begu  poziția 55 WTA a făcut un meci modest și a cedat după o oră și 52 de minute în fața ucrainencei Katerina Kozlova locul 118 WTA. Begu o învinsese pe Kozlova în ambele meciuri directe de până acum: 6-3, 6-1, la Tașkent și 6-2, 6-4, la Seul. Irina Begu, care și anul trecut a pierdut tot în primul tur la US Open, va primi 10 puncte WTA și un cec de 50.000 de dolari.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: