29
Vin, Mar

Sport

Cursă nebună la Raliul Harghitei. Lupta pentru supremație s-a dat până pe ultimii metri ai raliului. Doi dintre cei mai experimentați piloți români, Bogdan Marișca și Dan Gîrtofan au fost protagoniștii acestei lupte palpitante. Câștig de cauză a avut echipajul Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca / Poenaru Carmen la bordul unui Ford Fiesta R5.

Brașoveanul Dan Gîrtofan și clujeanul Bogdan Marișca au alternat la conducerea cursei și au oferit un spectacol de zile mari pe probele speciale ale Raliului Perla Harghitei. Înaintea ultimei probe speciale, Lueta 3, în lungime de 13,7 kilometri, specială ce a avut și rolul de Power Stage, cuplul Dan Gîrtofan / Tudor Mârza la bordul unei Skoda Fabia R5 ocupa prima poziție a clasamentului general, cu un pic peste o secundă în fața rivalului Bogdan Marișca. Simone Tempestini a câștigat Power Stage-ul. El a fost urmat de Bogdan Marișca și Carmen Poenaru, cei doi terminând cu aproape 7 secunde în fața lui Giri. Astfel Marișca și Poenaru au câștigat Raliul Perla Harghitei și s-au distanțat în fruntea clasamentului general.

Poziția a doua la Harghita a revenit echipajului Dan Gîrtofan / Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). Pe poziția a treia au încheiat Gergo Szabo și Levente Csekzi (Mitsubishi Lancer EVO 9), care au câștigat astfel și clasa trei. Locul patru a revenit maghiarului David Botka la bordul unei Skoda Fabia R5, iar poziția a cincea a fost ocupată de cuplul Simone Tempestini – Florin Dorca la bordul unui Citroen DS3 R5. Campionul național en-titre a ieșit de mai multe ori în decor și a pierdut peste 40 de secunde, în momentul în care conducea în clasamentul general al raliului.

La clasa 3, Gergo Szabo a fost urmat de Valentin Porcișteanu și de Florin Tincescu, cei trei oferind o bătălie pe cinste până la finalul cursei.  

La 2 Roți Motrice, cel mai rapid a fost Adrian Răspopa. El a fost urmat de Adrian Teslovan și de maghiarul Andras Neukirchner.

Cupa Suzuki a fost câștigată de Radu Necula, urmat de Bogdan Vrabie și de cuplul Dan și Lucian Budai. Andrei Gîrtofan a fost nevoit să abandoneze la Harghita.

 

Favoritul Cupei Dacia, brașoveanul Norbert Maior a fost nevoit să abandoneze pe ultmia probă specială a raliului, astfel că Mihnea Mureșan a câștigat toate punctele puse în joc la Harghita. Viorel Ivan și Bogdan Talasman au completat podiumul Cupei Dacia. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: